VabiloBolezen koronarnih arterij

17. strokovni posvet, Bolezen koronarnih arterij, bo 25.03. 2023 v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Na posvetu bomo celovito predstavili koronarne sindrome in pridružene bolezni.

Aterosklerotična bolezen koronarnih arterij je patološki proces, za katerega je značilno nastajanje aterosklerotičnih leh v steni arterij. Lehe lahko zožajo svetlino epikardialnih koronarnih arterij, posledično obstruirajo krvni pretok in zmanjšajo prekrvitev miokarda.

Bolezen ima lahko dolga, stabilna obdobja, lahko pa tudi kadar koli postane nestabilna, običajno zaradi akutnega aterotrombotičnega dogodka, ki ga povzroči ruptura ali erozija lehe. Bolezen je kronična in napredujoča; tudi v klinično navidezno tihih obdobjih lahko bolniku povzroči hude zdravstvene težave oziroma smrt. Dinamična narava aterosklerotičnega procesa v koronarnih arterijah ima za posledico različne klinične sindrome, ki jih lahko uvrstimo med akutne koronarne syndrome ali kronične koronarne sindrome . Pogosto pa je kliničnim sindromom koronarne bolezni pridružena še vsaj ena ali več bolezni: aterijska hipertenzija, srčno popuščanje, atrijska fibrilacija, sladkorna boleezen, debelost, kronična ledvična bolezen......

Na posvetu bomo predstavili sodobno diagnostično obravnavo in zdravljenje koronarnih sindromov in pridruženih bolezni.

Vabimo vas, da se osebno udeležite posveta, kjer boste sami slišali eksperte določenih področij, lahko sodelovali v razpravi, postavili vprašanja. Klinično osredotočene vsebine o tem, kar je najbolj pomembno, bodo podane enostavno, dostopno in razumljivo - vse v samo enem dnevu.

Število udeležencev je omejeno na 300. Po zasedbi mest prijave ne bodo več mogoče, zato vas prosimo, da pohitite s prijavo!

Kotizacija je brezplačna, prijave sprejemamo do 20.marca 2023 ali do zasedbe mest.

Prigrizki in kosilo bodo za prijavljene udeležence brezplačni. Parkiranje na parkiriščih pred KCJT je ob sobotah brezplačno.

Oddana je vloga za dodelitev kreditnih točk Zdravniške zbornice Slovenije.

Ekipa Društva za izobraževanje in raziskovanje v medicini.