Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. 

Zborniki

ARHIV PUBLIKACIJ PRETEKLIH POSVETOV

Arterijska hipertenzija in srce

Celovit pristop k zdravljenju hipertenzivne bolezni srca

 

Arterijska hipertenzija je še vedno velik javni zdravstveni problem povezan s precejšnjo obolevnostjo in umrljivostjo prebivalstva.

Hipertenzivno bolezen srca sestavlja vrsta sprememb, ki so posledica dolgotrajno povišanega krvnega tlaka. Najpomembnejše spremembe so hipertrofija levega prekata, sistolična in diastolična disfunkcija levega prekata in njihove klinične posledice, na primer aritmije in simptomatsko srčno popuščanje.

V zborniku so opisana sodobna spoznanja o arterijski hipertenziji in hipertenzivni bolezni srca. Zborniku smo dodali še zloženko o uporabi antikoagulacijskih zdravil, ki bo zaradi svoje aktualne vsebine in priročnosti našla mesto v žepu skoraj vsakega zdravnika.

Najpogostejša kronična bolezen obtočil v razvitem svetu povzroča ogromno stroškov zdravstvenem sistemu vsake države. Zbornik, zloženka in predavanja na samem srečanju bodo prispevali k boljšemu znanju vseh, ki sodelujejo pri zdravljenju bolnikov z arterijsko hipertenzijo. Sodobno zdravljenje pa je najbolj učinkovit ukrep za zmanjšanje velikih stroškov zdravljenja bolezni, ki so posledica arterijske hipertenzije.

V imenu organizacijskega in strokovnega odbora se zahvaljujeva vsem avtorjem za pripravo prispevkov in sodelovanje na posvetu.

Podjetjem Abbott, AstraZeneca, Bayer, Boehringher-Ingelheim, Berlin-Chemie, Cardiomedical, Glaxo Smith Kline, Krka, Pfizer, Pliva Teva, PharmaSwiss, Orion Pharma, Sanofi-Aventis, Merck, Merck,Sharp &Dohme, Servier se zahvaljujemo za podporo.