Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. 

Zborniki

ARHIV PUBLIKACIJ PRETEKLIH POSVETOV

Novosti v zdravljenju koronarne bolezni

 

 

Koronarna bolezen ostaja pri nas in v svetu vodilni vzrok za smrt. Delež starejših ljudi v prebivalstvu je vsako leto večji in pri teh ljudeh ugotavljamo tudi več dejavnikov tveganja za razvoj aterosklerotičnih bolezni, zato je bolnikov vsako leto več. Zadnja tri leta so se uveljavila nova spoznanja o poteku bolezni in različnih patofizioloških mehanizmih, ki pri posameznem bolniku povzročijo njemu lasten potek bolezni.

V medicini sta običajno postavljena dva cilja zdravljenja – izboljšati prognozo in kakovost življenja bolnikov. Sodobno zdravljenje koronarne bolezni, podprto z dokazi raziskav, objavljenih zadnja tri leta, pa postavlja pred zdravnika še tretji cilj – zmanjšanje potrebe za invazivne preiskave in posege. Pri tistih bolnikih, pri katerih je bilo tako zdravljenje potrebno, smo zdravniki še bolj strogo zavezani k natančnemu zdravljenju aterosklerotičnega procesa v žilju bolnika, z vztrajanjem pri spremembi načina življenja in doslednem uveljavljanju zdravljenja z zdravili v odmerkih, ki so dokazali svojo učinkovitost.

V zborniku so zbrani prispevki, ki predstavljajo novosti pri zdravljenju bolnikov s koronarno boleznijo.

Člani organizacijskega odbora smo prepričani, da mora biti obravnava kronične koronarne bolezni na posvetu klinično usmerjena. Interaktivni prikaz primerov je korak naprej v našem prizadevanju, da bi zdravniki lažje usvojili nova spoznanja in pridobili znanje za vsakodnevno delo s temi bolniki.

V imenu organizacijskega odbora se zahvaljujeva vsem avtorjem za pripravo prispevkov in sodelovanje na posvetu, za skrbno opravljeno delo pa recenzentoma.

Podjetjem Krka, MSD, Lek, Novartis, Servier, Pfizer, Sanofi Aventis, Berlin Chemie smo hvaležni za podporo, brez katere ne bi bilo tega posveta.